Ha az aszcendensed...

Csillagokról, csillagjegyekről – komolyan, komolytalanul

Moderátor: Adél

Avatar
Trilox
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 3051
Csatlakozott: 2006.02.13. 23:09
Kapcsolat:

Ha az aszcendensed...

HozzászólásSzerző: Trilox » 2006.06.30. 08:33

Aszcendens: Rák


Ezt a víz jegyet a Hold uralja, így az, akinek ez a jegy az aszcendense, olyan ésszel van megáldva, amit a legjobban úgy lehet leírni, hogy fantáziadús, különösen érzékeny és fogékony. Mint az egyik leglelkiesebb aszcendens, a képviselője gyakran fogja az álmodozást nagyobb előnyben részesíteni a cselekvésnél. Kitartó és nagyon állhatatos természetű, és ha egyszer kibékül valakivel, akkor szabad folyást enged a kedvességének és a vendégszeretetének. Mindenek előtt való az otthon és a közvetlen környezet szeretete. Néha visszahúzódó és bizalmatlan, mégis kitűnik mindenki közül a türelmével, mert abban hisz, hogy bármilyen jó lehet a teljesítmény, az ember mindig tud, és fog is jobban teljesíteni.


Aszcendens: Oroszlán


Őszinte és nyílt, még akkor is, ha ezzel akaratlanul megbánt másokat. A természetére jellemző a szokatlan és erős akarat, a hatalmas büszkeség, a végtelen érzékiség és az általános kedvesség. Hajlamos a kapkodásra, és könnyen túlzásba esik. Ugyanakkor minden helyzetet királyi eleganciával és könnyedséggel kezel. Megfontolt beszéd és cselekvés, előregondolkodás jellemzi, ami lelkességgel párosul, mielőtt a tettei győzelemhez vezetnek.


Aszcendens: Szűz


Minden aszcendens közül a Szűz a legintrikusabb, a legkritikusabb és a legleleményesebb. Annak ellenére, hogy nagyszerűen vág az esze, sajnos, képtelen véghezvinni az ötleteit, hacsak nem ösztönzik, lökdösik, és sürgetik mások. Néha önző, gyakran csak magára gondol, visszahúzódó, és nem fogad be mindenkit a bizalmába. A legjobb adottsága egyértelműen az, hogy nagyon jó esze van. Könnyen megbántódik, és mindig ideges valami miatt. Készüljön fel rá mindenki, hogy folyamatosan képzelt betegségére panaszkodik. Mindenben a tökéletességre törekszik, és így minden másnál jobban vágyik az ötletek világosságára és kiváló minőségére.


Aszcendens: Mérleg


Akinek a Mérleg jegyében van az aszcendense, az általában könnyelmű természetű, ami kedvességgel és rokonszenves viselkedéssel párosul. A Mérleg jegyű ide-oda hányódik a kiegyensúlyozatlanság világában, úszik az árral, és mindig a jót keresi, a rosszat pedig kerüli. Mindeközben képtelen meglátni az élet és a szerelem valódi jelentését. Dicséretre vágyik, amit gyakran a szokatlan szépségének köszönhetően kap meg. Szeretik magukat olyan barátokkal körülvenni, akik csodálják őket. Született diplomaták, akik egész életükben a szépséget keresik.


Aszcendens: Nyilas


Akinek ez a jegy az aszcendense, részben ember, részben ragadozó állat, tele van törekvéssel és vágyakozással. Nyíltszívű, szenvedélyes és szeretetreméltó természete van, aki hajlamos a családi és baráti kapcsolatai rovására küzdeni a céljaiért. Tehát számíthat rá a környezete, hogy nem sieti el a házasságot és a plusz felelősségek magára vállalását. Mindig nagyon vonzza a másik neműeket, sok szerelemre számíthat. Általában nem jellemző rá az idealizmus, és minden jegynél több bölcsességgel bír.


Aszcendens: Skorpió


A Skorpiók szélsőséges jellemek, akik ha valamit csinálnak, azt vagy teljes erőbedobással csinálják, vagy sehogy. Szeretik az intenzitást, szenvedélyesek, legyen szó akár szerelemről, akár gyűlöletről. A szexualitás fontos helyet foglal el életükben. Másokkal szemben ridegek és érdektelenek, de a felszínesség nem az ő jellemzőjük, épp ellenkezőleg, kutatószenvedélyük határtalan. Megtalálják mások hibáit és gyenge pontjait, ami nem mindig válik javukra. Különösen akkor váltanak ki másokból agressziót, ha a leleplezés kizárólag másokra vonatkozik, és ők maguk kimaradnak belőle. A társadalom rejtett hatalmi struktúrái is megbabonázzák, ezért sokszor a politikában tevékenykednek. Mindenhol jól érzik magukat, ahol rejtett dolgokat kell felfedezni vagy / és károsat eltávolítani, a kriminalisztikában, pszichológiában, gyógyászatban de a hulladékeltakarításban vagy a természeti kincsek területén is.Aszcendens: Bak


A lehető legtapintatosabb, legdiplomatikusabb, legnagyobb és legalaposabb tudással rendelkezik, aki mindig megfontoltan cselekszik. Gyakran érzi magát megtámadva, úgyhogy védekezik, és nem jó megpróbálni kihasználni, mert nem csak gyanakvó, hanem a bosszúállás nagymestere is. Különösen önálló, kitartó és magabiztos, és a saját kiszemelt csúcsa felé igyekszik, amikor nincs tekintettel másokra, akik lejjebb járnak. Egy ilyen csúcsra töréssel a saját istenei előtt tiszteleg.


Aszcendens: Halak


A Neptunusz és a víz hatására szentimentálisak és romantikusak. Hajlamosak ok nélkül aggódni, a belső nyughatatlanságuk arra ösztönzi őket, hogy elmerüljenek az okkultizmusban. Olyan érzékenyek és fogékonyak mások problémái iránt, hogy végül azokat a sajátjuknak tekintik, és nehéz lesz eldönteni, hogy a határozatlan és költői természetükre hallgatva kit támogassanak. Egész életükben a szeretetre törekszenek, ez az ő igazi természetük iránya, és ennek mesterei.


Aszcendens: KosEnnek a felkelő jegynek energikus, lendületes és ambiciózus a világnézete. Minden tennivalóját egyszerre akarja elvégezni. A lassú, nehézkes embereket nem nagyon tolerálják ennek a jegynek a képviselői. Ha valaki szembeszegül az akaratával vagy a céljaival, akkor siessen fedezékbe, mert dühkitörésre lehet tőle számítani. Nagyon kezdeményező minden tekintetben, és a világnézete most reményteli.


Aszcendens: Ikrek


Gyakran túl gyorsan vág az esze, túl éber és aktív, ha ez a jegy az aszcendense. A Merkúr uralkodásával sok dologhoz ragaszkodik, de egyikhez se hosszabb ideig. Ha teljesen elsajátít bármit, akkor hamar érdeklődését veszti, és egy másik veszi át a helyét. Szemmel láthatólag mindig elfoglalt, és sokszor semmire sincs ideje. Ha belekezd egy munkába, feladatba, akkor azt úgy végzi, mintha az élete múlna rajta. A teljes végkimerülésig hajszolja saját magát, hogy befejezze, amit kell.


Aszcendens: Bika


A nevet adó állathoz hasonlóan a Bika aszcendensűek önfejűek, makacsak és önzőek akiket csak akkor lehet aktivitásra ösztönözni, ha a vörös kendő felbosszantja. Nem jellemzi a kezdeményezőkészség. Sokkal előbb fogja megkívánni a szomszéd kertjét, minthogy magának is kialakítson egyet. Általában a lassú mozgás jellemzi, hacsak nem készteti valami gyorsaságra, úgyhogy számítsunk arra, hogy az ilyen ember jobban szereti a nyugalmat a mozgalmasságnál.


Aszcendens: Vízöntő


A kiszámíthatatlan és rendetlen Uránusz fennhatósága alatt ezek az emberek mindenek felett függetlenek és eredetiek. Nagyon jó és párosul náluk egy barátságos és együtt érző természettel, akik nem fogadják el, ha valaki beleavatkozik terveikbe, és ellenszegül az akaratuknak, és a saját útjukat járják attól függetlenül, hogy mások mit mondanak és tesznek. Általában önfejűek, bár néha túl makacsak, a megfontolt beszédjüknek gyakran az az oka, hogy az emberiséget neveljék. Minden új dologban lelkesen, tevékenyen közreműködnek, de néha a nagy lelkesedés miatt kiöntik a gyereket is a fürdővízzel együtt. Néhány barátjuk van csupán, de azok nagyon kitartóak. Az igazságra vágynak.
Na nem soha-soha, de nem hiszem, hogy valaha is...

Vissza: “Csillaghajó”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég