HozzászólásSzerző: Trilox » 2006.11.29. 12:26
Juszt is ide teszem és nem a főzős topicba!:
Tüttyölt ratyli - magyar étel. Hozzávalók: - másfél kiló nyersratyli, - egy jókora pese, - 2 csobolyó gönyézde (ha lehet, pörcösi), - 3 csipet csiháta. Elkészítés: A nyersratylit fertályórát posvasztjuk, míg csurmot nem enged. Szépen höllyén kipicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocattékot megpeccsintjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesovasztjuk, aztán már csak töttyentgetjük, mert hamar odakaphat...ahova nem szeretnénk.
Na nem soha-soha, de nem hiszem, hogy valaha is...