DAnna írta:A Viktort én is csak úgy olvastam valahol, azt hiszem itt is többek között. Elég újkeletű, de több rétege is lehetséges a jelentéstartalomnak. Az egyik a név jelentése. A "Viktorok" amolyan "nekem mindig nyernem kell, mert mindent versenynek veszek, még azt is ami nem az" szerűek. A Viktorok mindig Viktorkodnak, és könnyen nyernek főleg olyankor, amikor a másikak, akik ellen játszanak, nem is játszmának tekintik a dolgot, és eléggé meglepődnek az első pofonok éreztén, ahogy VIktorunk beszáll a képzeletbeli ringjébe. Az, hogy ez a leirás korunk egyik "nagy" Viktorjára eléggé rápasszol azt hiszem már csak hab volt a tortán, hogy a szólás elterjedjen. (Elnézést, ha valaki esetleg kedvelné az illetőt.) Legalábbis nekem ez a tippem a dologgal kapcsolatban. Persze lehet, hogy tévedek.

Ami a más nemi identitással nyomulás tapasztalatait illeti, nos nem csak nőknek férfiként van ilyen tapasztalatuk. Van két férfi ismerősöm, akik kipróbálták az ellenkezőjét. Férfiként női karaktert, avagy karatereket inditva az RPG játék csetén is nőként jelentek meg. Mellesleg férfiként női karatert vinni egy RPGben amúgy is sok macsó lelkű játékostársból hoz elő nem odaillő viselkedést, szóval első godnolatra akár jó ötletnek is tűnhetett. De biza ők is ugyanigy megundorodtak a tapasztalaiktól.
Mellesleg már nem játszom. Egyszerűen annyira eluralkodott ez a fajta Viktoros, nemi nyalizós, az IC játékot háttérbe szoritó offolós nem tudom mi a legtöbb fórumos RPGn, amit ismerek, hogy egyszerűen elveszi a játék örömét. És azt láttam meg, hogy nagy a userbeli átfedés. Mindenhol ugyanazok nyomulnak, és nyomják le magát a játékot ezzé a posvánnyá. Evvan. :S
ez OK de minállunk (MacDragon, exKaraván) külön topic van az off-olásra
a nemiség kérdése fontos és a kor kérdése is továbbá a faj és a kaszt is, ezek közzül a nemiség az egyettlen ami összébb hozza a karaktereket, az összes többi széthúzó tényező inkább az RPG-ben közös clan-nak túrós a háta alapon mert az előmenetel kihalásos alapon van

a másik nem szerepébe bújni igaz hogy vicces egy darabig de nem életút játék az biztos,
a nick ezért jó ha androgin (csak hogy érintsem a topic-témát is

a karakterek heroikus gondolkodásuk miatt pedig mindíg machók

Dixlexikon írta: "Macho Women with gun's"-címmel jelent meg szerepjáték a '90-es években aminek a magyar példányai "Bögyös Bigék Big-gun-nal" volt a címe(kb. 3gépelt oldal a szabálykönyv és a világleírás, kiegészítése pedig a Pamela Anderson életrajz és az Acapulco akciócsoport forgatókönyvei
ja hogy ezt is csak kamasz fiúk játszották? na igen...
A 10 legjellemzőbb dolog, amiből kiderül, hogy a JM-ed Férfi...
A kalandban több térkép van, mint a Nemzeti Térképészeti Társaságnál.
A parti állandóan 180 centis hosszúkardokat talál.
Női karaktered még véletlenül sem talál hasat vagy lábat eltakaró vértet.
Az egyetlen hely, ahol a női karaktered megfürödhet, mindig gyönyörű hegyi patak mindenféle takarás nélkül.
Egyik NJK sem említi soka a rettegett "házasság" szót.
Minden hónapban egy hétig a partinak további dobásokat kell tennie véletlen szörnyre, amiatt, amit a DM "a női karakter misztikus rendszeres gyengélkedésének" hív.
Minden útbaeső fogadóban csak barátságos felszolgálónők vannak, és hiányos öltözékű táncosnők szerepelnek minden olyan lakomán, amire a parti meghívást kapott.
A JM kedvenc női NJK-ja Tiffany Úrnő, aki a helyi bordélyházat vezeti.
Nincs olyan női NJK 25 év fölött, akit nem "félelmetes banya"-ként emleget.
Soha nem találtok egy fenyegetett, vagy tehetetlen férfit.
A 10 legjellemzőbb dolog, amiből kiderül, hogy a JM-ed Nő...
Teljes részletességgel leírja, hogy milyen ronda a berendezés, és mekkora kosz van a föld alatti járatokban.
Dob arra, hogy a karaktered ballábbal kelt-e fel ma.
A térképei soha sincsenek rendesen tájolva.
Minden barlangban van fürdőszoba.
A játékosok kidumálhatják magukat a harcból.
A női NJK-k mást is tudnak, mint felszolgálni, és az asztal tetején táncolni.
Minden gonosz férfi NJK szexista disznó, és minden hősies férfi NJK érzékeny feminista.
A szerelmeskedő férfi JK-knak dobniuk kell nemi betegség elkapása ellen, és 9 hónap elteltével gyerektartásra kötelezhetik őket.
Minden hónapban egyszer a kaland igazán halálos szokott lenni.
Léteznek a világban olyan női uralkodók, akik nem feketetündék.
A 10 legfontosabb ok arra, hogy miért nincs több női ősmágus az ADND világában...
Hát persze, _csúcsos_ süvegek, varázslói _botok_, Csodák Varázs_vesszeje_, és Hadvezéri Varázs_pálca_?!
Mindenki úgy gondolja, hogy a "varázsló" és "mágus" hímnemű szavak, és a női megfelelőjük nem annyira menő.
Ha mégegy férfi kalandozótól meghallják, hogy hogy "Biztos vagy benne hogy a "witch" (boszorkány) w-vel keződik?" sikítani fognak. [megj: "bitch"="kurva"]
A helyi földbirtokos állandóan arra kéri őket, mondjanak egy maradandó illúzió ráncfelvarrást a feleségükre.
Rendszeresen meghívást kapnak a helyi varázslócéh "Nedves Köpeny" estjeire.
Belefáradtak, hogy a férfi kollégáik állandóan Pamela Anderson alakú gólemeket készítenek.
Akárhányszor "Harci Düh" varázslatot alkalmaznak, valami okostojás mindig megkérdezi, éppen a "nehéz napjaik" vannak-e.
A JM sohasem küld megkisértésükre incubus-okat (hím ördög), holott a férfi kollégáikat rendszeresen succubus-ok (csábító női ördögök) kisértik.
A helyi fődruida mindig megpróbálja őket fagyöngy alatt sarokba szorítani.
Túlságosan sok magasszintű varázslat fő anyagi komponense a túlzott mértékű tesztoszteron.
A 10 leggyakoribb ismerkedőszöveg játékos srácoktól játékos lányoknak...
"Lány vagy? És játszol?!"
(játék közben) "Majd én megvédelek!" (az őslícs elé állva)
"Figyelj, megmutatom a 36. szintű lovagomat. Mindjárt hozom a karakterlapot, várj meg itt!"
"A játék nálam lesz. Este héttől körülbelül... akármeddig."
"Biztosan tudsz segíteni kifesteni a női miniatúráimat. Soha nem tudom rendesen árnyékolni a mellek alatt."
A játékban, a srác egy férfi karakterrel játszik, és egy női játékossal flörtöl, akinek szintén férfi karaktere van. Amikor egy Nemváltó Övet találnak, a fiú karaktere gondolkodás nélkül felveszi.
"Ó, hát persze, hiszek a női játékosok egyenjogúságában!" (miközben megpróbál a könyvek mögé bújni, hogy elrejtse a "Meztelen Amazon" pólóját.
"Jé, pont úgy nézel ki, mint Lara Croft!"
Első találkozáskor nem szól semmit, de amikor legközelebb látod, megfürdött, megmosta a fogát, és nincsenek pecsétek a pólóján.
"Az én karakterem Aphroditét imádja, és a tiéd?"
A 10 leggyakoribb ismerkedőszöveg játékos lányoktól játékos srácoknak...
10-01. "Szia!"(és ennyi elég is

)