Receptek (kizárólag)

Ha van egy jó kis kipróbált recepted oszd meg másokkal!

Moderátor: Adél

Avatar
Trilox
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 3051
Csatlakozott: 2006.02.13. 23:09
Kapcsolat:

Receptek (kizárólag)

HozzászólásSzerző: Trilox » 2007.03.25. 09:36

Mandulás pástétom
Pirítóssal kínálom - az ünnepi villásreggeli főszereplője lehet.


Hozzávalók:
• 30 dkg főtt sonka
• 2 dl tejszín
• 1 dkg zselatin
• 2 evőkanál portói vagy száraz vörösbor
• 2 evőkanál apróra tört és
1 evőkanál szeletelt mandula
• 5 szál snidling

Elkészítés:
A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatom. Egy edényben lassú tűzön felmelegítek fél deci vizet, hozzáadom a bort, beleteszem a zselatint, és addig keverem, míg feloldódik benne. Leveszem az edényt a tűzről, és hűlni hagyom. A felkockázott sonkából 25 dekát összeturmixolok a tört mandulával, a zselatinos masszával és 2 szál apróra vágott snidlinggel. A tejszínt habbá verem, és óvatosan a pástétomhoz adom, majd az egészet átkanalazom egy bevizezett ovális tálba. Letakarom, és a hűtőbe teszem. Tálalás előtt a pástétomot a szeletelt mandulával, a maradék sonkával és snidlinggel díszítem.
Na nem soha-soha, de nem hiszem, hogy valaha is...
Avatar
Trilox
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 3051
Csatlakozott: 2006.02.13. 23:09
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Trilox » 2007.03.26. 10:58

Gyümölcsös piskóta
Elkészítési idő: 25 perc
Sütési idő: 18 perc
12 adag


Hozzávalók:

A tésztához:
5 tojás
16 deka kristálycukor
10 deka sima liszt, szitálva
9 deka kukoricaliszt, szitálva
1 teáskanál vaníliaeszencia
6 deka olvasztott vaj
kevés vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
porcukor és málnaszemek a tálaláshoz

A gyümölcskrémhez:
25 deka mascarpone sajt
4 deka cukormáz
10 deka őszibarack húsa (lehet lekvár is)
25 deka felvert tejszín

Melegítsd fel a sütőt 180 Cº-ra, és vékonyan kenj ki, szórj be liszttel egy 20 x 30 centis tepsit.
A tojásokat és a cukrot keverd habosra mixerrel, majd óvatosan add hozzá az átszitált lisztet, az olvasztott vajat és a vaníliaeszenciát.
Öntsd a piskótatésztát az előkészített tepsibe, süsd 18 percig vagy amíg meg nem sül. Hagyd hűlni a tepsiben 5 percig, majd egy fémrácsra borítva hűljön ki teljesen.
A gyümölcshúst, a mascarponét és a cukormázat alaposan keverd ki egy tálban, majd forgasd bele e felvert tejszínbe.
A töltéshez óvatosan vágd ketté vízszintesen a piskótát, az alját helyezd egy szép süteményestálra, majd kend szét rajta egyenletesen a gyümölcskrémet. Borítsd rá a tészta másik felét. Tálaláshoz szórd meg cukorral, és tegyél rá néhány málnaszemet.

Mandulás kifli
Elkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 15 perc

Hozzávalók (30 darabhoz):

20 deka vaj
8 deka cukormáz
1 teáskanál vaníliaeszencia
21 deka átszitált, sima liszt
10 deka darált mandula
cukormáz

Melegítsd elő a sütőt 175 Cº-ra, és sütőpapírral bélelj ki egy sütőlapot.
Elektromos keverővel verd sima krémmé a vajat, a cukrot és a vaníliaeszenciát. Add hozzá a mandulát és verd tovább, míg homogén krém nem lesz.
Evőkanálnyi adagokból formázz hengert, majd csavarj belőle kiflit. Egyenként helyezd a kifliformákat 3-3 centi távolságban a sütőlapra.
Süsd 15 percig aranysárgára, majd fémrácson hagyd hűlni. Tálalás előtt egy tálban hempergesd meg a kifliket a cukormázban.


Reggeli csekélység
Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 10 perc

Hozzávalók (6 adaghoz):

35 deka rebarbara 4 centis darabokra vágva
4 magozott, szeletekre vágott szilva
6 deka kristálycukor
1 vaníliarúd, felvágva
15 deka málna
50 deka krémjoghurt
2 evőkanál méz
20 deka pirított müzli
málna a szervírozáshoz

Keverd óvatosan a rebarbarát, a szilvát, a cukrot, a vaníliát és egy evőkanál vizet 10 percig egy serpenyőben, amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak. Add hozzá a málnát, vedd ki a vaníliarudat. Hagyd teljesen kihűlni.
A joghurtot és a mézet külön jól keverd össze.
Rétegezd poharkba úgy, hogy alulra egy-egy evőkanál gyümölcspép kerüljön, arra egy réteg müzli, majd a mézes joghurt és így tovább. A tetejét díszítsd néhány szem málnával. Tálalásig tedd a hűtőbe.
Na nem soha-soha, de nem hiszem, hogy valaha is...
Avatar
Trilox
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 3051
Csatlakozott: 2006.02.13. 23:09
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Trilox » 2007.04.16. 06:09

Mandulás süti (Nana)

1/2 margarin (12,5 dkg)
1 bögre cukor (tejfölös pohár, kb 2,5 dl)
2 vaníliás cukor
4 tojás
ezeket együtt kikeverni... és bele még:
2 bögre liszt (5 dl)
1 bögre tejszín (2,5 dl)
1 sütőpor (sütőport a lisztbe keverni!)

az egészet összekeverni, tepsibe önteni és 15 percig sütni.
Amíg sül...

1 bögre cukor (2,5 dl)
1/2 margarin (12,5 dkg)
1 vaníliás cukor
4-5 evőkanál tejszín vagy tej
20 dkg vágott mandula

összekeverni és a félig megsült sütemény tetejére kenni és készre sütni.

Gyorsan elkészül és egyszerűen ellenállhatatlan! :D

Kép
Na nem soha-soha, de nem hiszem, hogy valaha is...
Avatar
vén banya
Főförgeteg
Főförgeteg
Hozzászólások: 1833
Csatlakozott: 2007.03.20. 07:06

HozzászólásSzerző: vén banya » 2007.04.18. 15:20

Citromos lepény

Hozzávalók:

1 Rama
30 dgk liszt
30 dk kristálycukor
5 -6 tojás
1-2 citrom leve és reszelt héja

Robotgéppel az egészet kidolgozzuk, de ha van kedvünk akkor a piskótához hasonlóan (tojásokat szétválasztva) lisztet apránként hozzászitálva szép simára dolgozzuk ki.
Zsírozott, lisztezett tepsiben közepesen erős sütőben (200-220 fokon) tűpróbáig sütjük.
Porcukorral hintve tálaljuk. Kihűlés után dobozban vagy fóliázva tároljuk, akkor nem szárad ki. A citromot ne sajnáljuk, mert az a lelke!


Túrós pogácsa

Hozzávalók:
25 dkg túró (tehén v. juh) krumplinyomóm áttörve
25 dkg Rama
25 dkg liszt
pici só
esetleg 1 tojás sárgája

A lisztet a hideg zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval gyorsan összeállítjuk a tésztát és 3x egymás után kinyújtjuk és hajtogatjuk.
Ha nem áll össze a tészta, egy kanál zsír csodákat művel!
Ujjnyi vastagra nyújtjuk és pici formával (v.pohárral) pogácsákat szaggatunk belőle.
Tetejét tojásfehérjével vagy tejjel megkenjük és tetszés szerint díszítjük kömény / szezámmaggal vagy durva sóval.
ui:(a tésztába is lehet a szezámot keverni)

Inkább világosra süssük, mert hamar kiszárad. Műanyag dobozba vagy fóliázva friss marad-ha megmarad!
A mosoly melyet küldesz, visszatér hozzád
(indiai mondás)
Avatar
vén banya
Főförgeteg
Főförgeteg
Hozzászólások: 1833
Csatlakozott: 2007.03.20. 07:06

HozzászólásSzerző: vén banya » 2007.04.24. 11:32

Kakaós kocka

Hozzávalók:

20 dkg liszt, pici szódabikarbóna
20 dkg cukor (vaníliás)
15 dgk vaj
2 dl tej
2 tojás
2-3 dkg kakaó-por (holland)

A vajat a a cukorral,tojással habosra keverjük,majd a kakaót, lisztet apránkánt a tejjel hozzáadva simára keverjük.
Zsírozott lisztezett tepsiben előmelegített sütőben 180-200 fokon óvatosan sütjük. Akkor jó, ha a belseje nem nyers, de nem szárad ki. Porcukorral meghintve vagy félbevágva lekvárral megkenve esetleg a tetejét csokigúzzal bevonva tálaljuk.
A mosoly melyet küldesz, visszatér hozzád

(indiai mondás)
Avatar
Trilox
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 3051
Csatlakozott: 2006.02.13. 23:09
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Trilox » 2007.06.13. 18:58

Olga almás sütije

tészta:
5 tojás
20 dkg cukor
20 dkg finomliszt
pici só
1 cs. sütőpor
1-2 ek. kakaó
1 dl olaj
1 dl víz
alma
fahéj

krém:
2 cs. vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
1/2 l tej
1 cs Ráma margarin
tetejére kakaópor

5 tojás sárgáját a cukorral, olajjal, vízzel habosra keverjük majd a sütőporral elkevert lisztet lassanként hozzá adjuk, végül a tojások kemény habját.
Egy közepes méretű tepsit alufóliával kibélelünk, kivajazzuk és az alját beterítjük vékonyra szeletelt almával és meghintjük fahéjjal.
A tészta egzik felét rá kell önteni. A másik frelébe belekeverni 2 kanál kakaót, majd az is ráönteni.
Közepes lángon, tűpróbáig sütni.
Közben a két pudingot tejjel, cukorral megfőzni. Ha kihült, a margarinnal krémesre keverni.
A kihült tésztát kifordítani a tepsiből és a krémet rákenni az almás felére.
Végül kakaóporral megszórni.


Javaslat:
a cukrot a tésztában és a krémben is lehet csökkenteni, valamint a margarint is. :)
Na nem soha-soha, de nem hiszem, hogy valaha is...
Avatar
Trilox
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 3051
Csatlakozott: 2006.02.13. 23:09
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Trilox » 2007.06.13. 19:05

Felhő

Tészta:
2,5 dl víz
15 dkg margarin
felforralni és hozzákeverni 15 dkg lisztet. Összefőzni, míg elválik az edény falától, és 15-20 percet állni hagyni.
Kihülten 6 db tojást egyenként hozzákeverni, és ebből az adagból 2 lapot kisütni tepsiben.
A tepsit előzőleg kikenjük margarinnal, majd KÉZZEL rákenjük a tésztát.
(ha hézagos, vagy hiányos, egyenletlen - az nem baj!)
15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját!
Érdekes, hullámos lapokat kapunk :D:D:D

Krém:
7,5 dl tejben 3 vanília pudingot sűrűre főzünk.
1 margarin, 15 dkg porcukor összekeverve - ez kerül a pudingba ha az teljesen kihült.
Az elkészült krémet rákenjük az egyik lapra.

5 dl tejszínt (Hulala) 2 vaníliás cukorral nagyon keményre felverünk, és rákenjük a krémre.
Rátesszük a másik lapot. Porcukor a tetejére - és kész! :):)
Na nem soha-soha, de nem hiszem, hogy valaha is...
Avatar
Trilox
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 3051
Csatlakozott: 2006.02.13. 23:09
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Trilox » 2007.06.13. 19:12

Analfabéta rétes


4 dl liszt
1 dl porcukor
1/2 cs sütőpor
jól összekeverjük.

10 dkg kemény Rámával a tepsi alját (vékony szeletekkel) betakarjuk.
A lisztes keverék felét rászorjuk, majd
50 dkg áttört túrót, mazsolát, reszelt citromhéjat rászórunk
majd a liszets keverék maradékát rászórjuk a túróra.
A tetejére a maradék rámát (mint az aljára) rászeletelni.

3 egész tojást fel kell verni 1 dl porcukorral, 1 vaníliás cukorral. Hozzáadni 2,5 dl tejet és egyenletesen a tepsi tetejére locsolni.
Forró sütőbe rakni és takarékon 30 percig sütni.
Melegen és hidegen is finom!
Na nem soha-soha, de nem hiszem, hogy valaha is...
Avatar
Cofffos
Förgeteg
Förgeteg
Hozzászólások: 804
Csatlakozott: 2007.03.19. 19:32

HozzászólásSzerző: Cofffos » 2007.06.17. 13:41

Igazi greek kaja (gyorsan elkészíthető) azoknak, akik szeretik az olaszos ízeket, és nem akarják az életüket leélni pizzán, paradicsomoshal konzerven és parízeren.

Hozzávalók:

* extraszűz olivaolaj
* friss bazsalikomlevelek
* bacon szalonna
* 40 dkg pulykamell
* spagetti tészta
* négy-öt gerezd fokhagyma
* sajt
* só, bors

A tésztát feltesszük főni. Bő vízben, kis só, egy cseppnyi olaj a vízbe, hogy ne ragadjon a tészta össze. Ha a víz forr, mehet bele a tészta. Addig főzzük, hogy se kemény, se túl puha ne legyen. Közben egy serpenyőben felhevítjük az olivaolajat A megtisztított fokhagymagerezdeket fokhagymanyomón lepréseljük. A frissen tépett bazsalikomleveleket apróra felaprítjuk (cserepes bazsalikomot lehet kapni minden nagyobb szupermarketben, ha az ember öntözi, hosszú ideig hasznos tartozéka a konyhának). A bacon szalonnát felkockázzuk. Ha az olaj már elég forró, akkor a felkockázott bacon mehet bele. Megpirítjuk, vigyázva, hogy meg ne égjen. Amikor már szép, akkor mellétesszük a lenyomott fokhagymát és a felaprított friss bazsalikomleveleket. Nagyszámú olasz étel alapja az oliva, fokhagyma, bazsalikom hármas. Kiváló illata van, amikor az ember készíti.
Ha ez megvan, akkor mehet bele az előzetesen előkészített és felaprított pulykamell. A pulykamellet érdemes egy kicsit nagyobb darabokra vágni, mert a sütéskor egy kissé összeesik. A pulykamellet minden oldaláról jól megsütjük, hogy a benne levő nedvességet magába zárja, és ne száradjon ki. Közben borssal fűszerezzük. A sóval vigyázzunk, számítsuk rá, hogy a bacon szalonna sót tartalmaz, nehogy elsózzuk. Az egészet addig hagyjuk a tűzön, amíg a pulykamell meg nem puhul.

Közben a tészta elkészült, szedjük ki, csepegtessük el, majd tegyük egy nagy tálba. Ha a raguszerűség is kész (a pulykamell puha), az egészet öntsük rá a tésztára, majd óvatosan forgassuk össze.

25 perc alatt elkészíthető.

Tálaláskor reszelt keménysajttal (vagy akármilyen sajttal) kínáljuk. Diszítésnek a tetejére egész bazsalikomlevelet tehetünk.

Jó étvágyat!
vanyu

HozzászólásSzerző: vanyu » 2007.10.19. 06:58

Tök egyszerű, nagyon kiadós,lustáknak és főzni nem tudóknak is ajánlom:

Amerikai pite

4 dl liszt
4 dl buzadara (gríz)
4 dl cukor
2 sütőpor

Ezeket jó alaposan összekevered.

Kell még 2 kg reszelt alma.

Az átlagnál nagyobb és mélyebb tepsit kiolajozol.A lisztes keverék 1/4-ed részét beleszórod a tepsibe.Erre jön a rezelt alma 1/3-a.Liszt -alma....igy 4 sor lisztes 3 sor almás csik lesz.A tetejére liszt jön.
1 rámát felolvasztani 1 dl tejjel bele 3 vaniliáscukrot,ezt elsimitani a tészta tetején.(Nem árt ha megbökdösöd a tésztát hogy a vaj közé folyjon)Megsütöd.Aztán rájössz hogy ez is egy olyan süti ami valamiért párolog,vagy illan vagy nem tudom....de rohamosan eltűnik.
Ebből az adagból nagyon sok lesz!
Avatar
Trilox
Moderátor
Moderátor
Hozzászólások: 3051
Csatlakozott: 2006.02.13. 23:09
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Trilox » 2007.12.04. 08:15

Marlenka - mézes
szerintük egy régi örmény recept ami az orosz asszonyok kedvenc receptje

Tészta: 100 g vaj 2 evőkanál méz 250 g cukor 1 kiskanál ecet 1evőkanál szóda 2 tojás 700 g simaliszt

Összekeverjük a szódát és az ecetet. Erre egy magasabb edényt használjunk mert hab képződik a tetején. Egy edényben kikeverjük a vajat, mézet és a cukrot, majd hozzáadjuk az ecetes szódát és tovább keverjük. A keveréket lángra tesszük és állandó keverés mellett 2 tojást adunk hozzá és addig keverjük míg habos nem lesz a színe és a keverékünk meg nem barnul. Akkor azonnal levesszük a tűzről. Kicsit hagyjuk hülni és hozzáadjuk a 700 g simalisztet és az így kapott tésztát jól kidolgozzuk. A tésztát 7-8 cipócskára osztjuk, egyenkénkt élelmiszerfóliába csomagoljuk, letakarjuk és egy órát meleg helyen állni hagyjuk. Egy óra múlva mindegyik cipócsát palacsinta formára (kb. a vastagságát jelöli ezzel) sodrunk és 190°C fokra melegített sütőben kb. 4 perc alatt megsütjük. Figyeljünk rá, hogy meg ne égjen, mert gyorsan sül.

Krém: 200 g vaj 1 doboz sűrített tej (Salko ez egy márka) a doboz kb. 2 dl lehet. Mogyoró nem kötelező, de tehetük bele (nem földi mogyorót) és 100 g konyakot

A sűrített tejet dobozostól 3 órán át főzzük úgy, hogy teljesen el legyen lepve vízzel. Kihangsúlyozza, hogy a 3 órát nagyon fontos betartani. Utána a dobozt kihűjük így a doboz belsejében a sűrített tej barna színű kása sűrűségű anyaggá váli. Ezt kiboríjuk egy tálba és a vajjal addig mixeljük míg egy homogén anyagot nem kapunk. Ekkor belekeverhetjük a nem kötelező anyagokat - mogyoró, konyak - majd ezzel a keverékkel megtöltjük a megsült tortalapokat. A tetejére egy megsült lapot reszelünk amit tetszés szerint ízesíhetünk (összekeverhetünk) dióval esetleg kakaóval.

Megjegyzés: Valaki hozzáfűzte, hogy neki a tészta szétpotyogott, amire egy másik azt válaszolta, hogy a lisztet nagyon forró (forrásban lévő) masszába kel belekeverni, mert máskülönben szétpotyog a tészta és a lapokat csak 1-2 percig kell sütni. Amennyiben a lapok túl kemények lennének jól meg kell kenni kávéval esetleg konyakkal.

Megjegyzés: Szerintem nagyon finom lehet, szinte érzem az ízét.

Na, végre megsütöttem. Eszméletlen finom (mondta a család)
Hozzáfűzéseim:
a "szóda" kifejezés szódabikarbónát takar és nem szódavizet.
A tojás a forró mézesvajas löttyben kicsapódik. Nekem legalább is kicsapódott, úgyhogy a másodikat a lisztel együtt tettem bele.
Nem tudom a tésztát miért kell állni hagyni. Legközelebb nem teszem vagy csak egy negyed órát. nagyon megkeményedik és nehezen (iszonyatosan nehezen) nyújtható.
Lényeg, hogy nagyon hasonlít a mézesbéles tésztájához de a lényeg a sűrítetttejes krém ami olyan mintha tejkaramellával töltenéd meg a sütit. Hááát... nem lehet abbahagyni.
Mivel nehezen tudtam (egyáltalán nem) négyszgletesre nyújtani a laokat a következő megoldást alkalmaztam:
Egy magas peremű tepsibe tettem a kisült, kihűlt lapot, a hézagokat, egyenetlenségeket kitöltöttem töredékekkel. A krém rétegek eltakarták és összefogták a dirib-darabokat. A végeredmény négyszögletes, könnyen szeletelhető "tökéletes" formájú és állagú sütemény lett.

Bátran ajánlom! Sokkal kevesebb macera van vele mint a leírás alapján feltételeztem. :lol:
Na nem soha-soha, de nem hiszem, hogy valaha is...
Avatar
Adél
Főförgeteg
Főförgeteg
Hozzászólások: 1605
Csatlakozott: 2007.03.20. 21:36
Tartózkodási hely: Jelen
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Adél » 2008.04.04. 06:03

Kakaós Marlenka

Hozzávalók a tésztához:
100 g vaj
2 evőkanál méz
250 g cukor
1 kiskanál ecet
1evőkanál szóda
2 tojás
700 g simaliszt

Először összekeverem a szódát és az ecetet. Majd kikeverem a puha vajat, a mézet - én erdeit használok - és a cukrot, majd hozzáadom az ecetes szódát. Simára kéne kevergetni az egészet. Aztán lángra teszem és állandó keverés mellett a két tojást hozzáadom. Habosra és barnára kell válnia a kevergetés közben. (Nos, erre kiváncsi vagyok...)
Azonnal leveszem a tűzről. Hűlni hagyom, ha langyos: a lisztet hozzáteszem és kidolgozom az egészet. Letakarva álldigálljon egy órát. Aztán hét-nyolc cipóra osztva, egyesével palacsintavékonyra kinyújtom és megsütöm a lapokat.

Hozzávalók a krémhez:
200 g vaj
2 dl sűrített tej
10 dkg mogyoró
1 dl konyakot

A sűrített tejet dobozzal együtt három órán át főzöm. A kihűlt dobozt kinyitjuk, és lám, és íme: barna és kásás benne a sűrített tej. (Rémes lehet, de a végeredmény megéri.) Ezt kikeverem a vajjal simára, homogénre. Ekkor vagy a mogyorót és a konyakot - ez az autentikus - vagy csokoládét keverek bele.
A lapokat rétegezve megkenem ezzel a kutymásszal, és állítólag másnapra tökély a végeredmény.

Kép
...Mind így van ezzel, ki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta áll. Nekünk arról kell döntenünk, mihez kezdjünk az idővel, amely megadatik. - J.R.R. Tolkien
Mici
Strandlabda
Strandlabda
Hozzászólások: 310
Csatlakozott: 2007.03.19. 14:49
Tartózkodási hely: Dunaújváros

HozzászólásSzerző: Mici » 2008.04.05. 09:48

VENDÉGVÁRÓ KÜLÖNLEGESSÉG

Hozzávalók: 6 db főtt tojás
30 dkg sonka, vagy párizsi
1-2 db csemege uborka kockára vágva
1 pici fej vöröshagyma apróra vágva
1 db húsleves kocka
1 zacskó zselatin
2 dl tejföl
1 tubus majonéz
mustár
só, bors

2 dl vízbe 1 db húsleves kockát felfőzünk, majd 1 csomag zselatint belekeverünk. Ha kihűlt, belekeverünk 2 dl tejfölből, ízlés szerint elkészített tartármártást, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Kuglófformába öntjük és pár órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor először éles késsel óvatosan elválasztjuk az edény falától, majd tányérra borítjuk, és ízlés szerint díszítjük.

Ez az egyik nagy kedvencem. Imádom! Kicsit macerás a kockázás miatt, de érdemes megkóstolni. Lehet ízlés szerint variálni és csereberélni benne a hozzávalókat. Na, jó, azért a hagyma helyett ne tegyetek bele csokoládét :lol:
Avatar
Adél
Főförgeteg
Főförgeteg
Hozzászólások: 1605
Csatlakozott: 2007.03.20. 21:36
Tartózkodási hely: Jelen
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Adél » 2008.04.17. 10:21

Kukucskálós túrós


12,5 dkg margarin, 20 dkg liszt, 3 ek. kakaó, 15 dkg cukor, 2 egész tojás, 1/2 cs. sütőpor. Összegyúrni és golyókat formálni, majd kikent tepsibe hézagosan tesszük. Erre öntjük a következő masszát.

50 dkg túró, 25 dkg porcukor, 12,5 dkg margarin, 2 cs. vani.cukor, 1 cs. vaníliás pudingpor, 4 tojás sárgája, 4 tojás fehérje habbá verve a végén kerül bele! Összekeverni és ráönteni a golyókra. Előmelegített sütőbe tesszük, szép lassan alapgázon/ tűpróba!
...Mind így van ezzel, ki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta áll. Nekünk arról kell döntenünk, mihez kezdjünk az idővel, amely megadatik. - J.R.R. Tolkien
Avatar
Lancet
Förgeteg
Förgeteg
Hozzászólások: 729
Csatlakozott: 2007.03.19. 15:17
Tartózkodási hely: mikor merre

HozzászólásSzerző: Lancet » 2008.05.05. 20:26

Bögresüti

A világ legegyszerűbb sütije. :)

Hozzávalók:

1 pohár joghurt,
1 joghurtos pohár liszt,
1 tojás,
3/4 joghurtos pohár olaj, de lehet vaj vagy margarin is,
1/2 pohár édesítő,
1/2 zacskó sütőpor,
vaníliaaroma
valami gyümölcs (pl.: mélyhűtött vegyesgyümölcs, de lehet friss gyümölcs, vagy befőtt is)

Az összes hozzávalót egy tálban lazán összekevrni (nem érdemes betenni a robotgépbe, csak annyira kell összekeverni, hogy ne legyen csomós). Sütőpapírral bélelt, kerek tortaformába önteni, -persze lehet szögletes is- a gyümölcsöt rászórni. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütni.
" Újra kell kezdeni mindent,
- minden szót újra kimondani.
Újra kezdeni minden ölelést,
- minden szerelmet újra kibontani.
Újra kezdeni minden művet és minden életet,
- kezünket mindenkinek újra odanyújtani."

Vissza: “Szakácskönyv”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég