Oldal: 4 / 6

Szakácskönyv - Menü5le

Elküldve: 2006.07.18. 20:19
Szerző: Holdina
Ma megint gombóc van a torkomban és még mindig le kell nyelnem minden békát. Miért azt kell megennem, amit mások főznek nekem? "Hadd főzzek ma magamnak!" :^o :smt117 :beer1: :beer2: :cof1: :cof2:
"Jó ebédhez szóla nóta" :-({|=

Elküldve: 2006.07.18. 23:42
Szerző: zilla
Azé' úgy jól elvagy itten...
:roll:
De van dühöngőnk is ám.
Meg "én nem haldoklom, én így élek"-ünk is...

Szakácskönyv - Menü5le

Elküldve: 2006.07.20. 12:18
Szerző: Holdina
Rekordhőségben rekordétvágytalanság :smt039

Szakácskönyv - Menü5let

Elküldve: 2006.07.22. 22:47
Szerző: Holdina
Örömmenüm megosztom Veletek! :smt024
Öröljetek velem, bármennire szenvedtek is a hőségtől, mert nam vagyunk hőre lágyuló anyagból! :smt058

Elküldve: 2006.07.24. 21:56
Szerző: Belzee
vasárnap étteremben voltam családostól:)
(ha Debiben jártok a Play pub house ír kocsma konyháját kifejezetten ajállom! /x/ ;) )ami a borhabos sültbanánon kívül nagyon bejött zuSomme aTejszínes görög gyümölcsleves (a második fogással eléggé széthúztunk mindenki mást rendelt)
Kép
Belzee receptkönyve írta:Hozzávalók:

1 citrom, 7- 8 dl tejszín, 25 dkg eper, 3 banán, 1 konzerv őszibarack, 1 konzerv vegyes déli gyümölcs, 3 narancs, 1 l rostos őszibarack, mentalevél, reszelt citromhéj, mézes sütemény fűszerkeverék.

A gyümölcsöket felszeleteljük majd egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a baracklét majd a fél liter tejszínt. A citrom felét vékony karikákra vágjuk, és szintén belerakjuk a levesbe. A citrom másik felének héját lereszeljük, húsát összevágjuk, és a többi gyümölcshöz adjuk. A levest 1 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínt habbá verjük és a kitálalt leves tetejére halmozunk belőle. Menta levelekkel díszítjük.

Szakácskönyv - Menü5le

Elküldve: 2006.08.07. 15:44
Szerző: Holdina
Nincs jobb étek, mi táplálná a lelket,
mint simogató szavak egy fáradt nap után,
kortyolgatva kávét egy szelet kenyérrel
elmerengve édes otthon-illatán.
:smt056

Akit nem vár haza senki, lehet étke bármi,
lelke beteg, üres gyomorként korog,
mert teste él, de lelke nem kapott
erőt, hogy várjon egy újabb holnapot.
:smt022

Szakácskönyv - Menü5let

Elküldve: 2006.08.07. 23:02
Szerző: Holdina
"Nyaljuk a fagylaltot, a mézesmadzag rég elfogyott. " Végleg! :-)
:smt110

Szakácskönyv - Menü5let

Elküldve: 2006.08.10. 13:21
Szerző: Holdina
"Érik a szőlő, hajlik a vessző, bodor a levele.
Két szegény legény szántani menne, de nincsen kenyere.
Van vöröshagyma a tarisznyába - keserű magába.
Szolga legyénynek, sej, a szegénynek kevés a vacsora! "
:smt035

Elküldve: 2006.08.19. 14:02
Szerző: Belzee
Debreceni Bableves Agglegény módra

Hozzávalók:
35 dkg szárazbab vagy 1 doboz babkonzerv, 1 l víz, 30 dkg debreceni páros kolbász, 1 evőkanál olaj, kis
fej vöröshagyma, 1 csomó leveszöldség, só, pirospaprika, babérlevél, tejföl.

A babot a főzés előtti napon beáztatjuk( :idea: a konzervbabot feleslegesbeáztatni , inkább menjünk el sörözni :smt030 ). Másnap a babot betesszük a vízbe( :arrow: miután kihámoztuk a pléh-kaszniból :!: ) és 10 percig 500 W-on főzzük(gy.k.:nagy láng :wink: ). Az edényt kivesszük, belerakjuk az apróra vágott hagymát, a megtisztított, felkarikázott zöldségeket és a fűszereket, valamint a felszeletelt kolbászt és 15 percig 500 W-on főzzük. Tálaláskor a közepét
csészénként 1 evőkanál tejföllel díszítjük.

Kép

Belzee féle megjegyzésekben írta:1. a zöldzégeket meg kell főzni mielőtt a félkész cuccokat hozzárakod
2. a konzervbabnak is van leve ezért kevesebb vízzel kezd el vagy nagyobb lábassal
3. cukor és ecet sem árt hozzá
4. a tejfelt el kel tudnod keverni benne /nagyobb lábas :!: /
5. a hagymát külön dinszteld meg forró olajon
6. anyádtól tanulj főzni, ne az internetről mert így sosem leszel konyhatündér

Re: Szakácskönyv - Menü5let

Elküldve: 2006.08.31. 20:33
Szerző: Holdina
Belzee írta:
Holdina írta:Nem viccelem el! Eddig sem vicceltem. csak maradok a tápjavinál. :smt117

:oops: KV habbal keletázsiai módra tálalva :arrow: lenyalogatom a tejszínhabot és utánnaöntöm a kávét
így gondoltad, huh egy cigit utánna :blush1: ?

"Lenyalogatom a tejszínhabot és utánatöltöm a kávét. " - Telerakom a habot, a kvt mosoly- és örömpirulákkal, ez nem mese, de habbal!
:smt060 :cof1: :smt058

Szakácskönyv - Menü5let

Elküldve: 2006.09.15. 00:22
Szerző: Holdina
Nem tudom, miért éppen borsó, de borsózik a hátam attól, ahogy eddig telt ez a hét. Mégsem falrahányt borsó, hogy ejnye, hol vannak hamitervezeteim, mosolykörettel tálalok Nektek holnapi, pontosabban már mai étrendet.
1. reggeli:
Őszinte érdeklődéssel, végighallgatással megkérdezem, hogy aludtál, mit álmodtál, miután elkortyolgattad kávédat, amelyet kívánságod szerint fénypostáztam Neked. :cof1:
tejszínhabos kakaó, mazsolás kuglóf
2. ebéd:
májgaluska levi, kápusztás tészta, pudling kívánság szerint
3. vacsora:
zsöcihez szendvicsnek valók, citrumos teus
Vacsi közben beszélgetés, különös figyelmet szentelve annak, hogyan telt napod és erősödjön meg a jóba vetett bizalmad, hogy meg is valósuljon mindaz, amit szíved-lelked kíván.
Jó éjt poficuppancsom adjon Neked békés, mosolygó álmokat, holnapra jókedvű ébredést és napot! :smt058 :sleep:

Elküldve: 2006.09.17. 22:00
Szerző: Belzee
most sütöm életem első kenyerét
mivel vetttünk egy kenyérsütőgépet és most egy kicsit izgulok
beválik e a dolog mert akkor párom Update kenyerét is meg tudjuk csinálni és nem kell érte a várost átcirkálni, hogy vegyek 6 szeletet
Kicsit később írta:Kissé sós a recept és belöl nyers is némileg de melegszendvicsnek talán ehető azért

Szakácskönyv - Menü5let

Elküldve: 2006.09.17. 22:34
Szerző: Holdina
reggeli: piskóta csokoládéöntettel
ebéd: paradicsomleves, rizseshús, őszibarback befőtt, túrótorta
vacsora: tojásos nokedli, saláta, máglyarakás-nem csak nőknek :smt045 :)))))))
Ha ötlet nincs, akkor is legyen mit tejbe aprítani!

Szakácskönyv - Menü5let

Elküldve: 2006.09.24. 15:54
Szerző: Holdina
"Élisás, Tóbiás, egy tál dödöle, ettél velőle...! " :smt020 :smt034
reggeli: aranygaluska
Ne vidd a bankba: nem minden arany, ami fénylik!
ebéd: csülkös bablevi, rakott tök, lekvis palacsinta eperöntettel
vacsora: rántott karfiol, petrezselymes rizs, parisali
Mosogasson, aki nem főzött! :smt058

Szakácskönyv - Menü5let

Elküldve: 2006.10.31. 12:31
Szerző: Holdina
reggeli:
fülig érő mosoly-nevetés
ébresztés kávéval vagy teával, kakaóval kívánság szerint
barátfüle, sok lekvárral, sok porcukorral
ebéd:
További szép napot!
csülkös bableves, tejbegríz (kakaó vagy fahéj)
vacsora:
beszélgetés - Hogyan telt a nap?
szendvics, citromos tea
Szívet-lelket simogató szép álmokat, reggelre vidám ébredést!
:blush1: :smt049