Tartalomjegyzék
Szerző Üzenet
<  Játék indítások  ~  Szerepjáték-regény-kaland

Válassz történetet (vagy dobj be újat és az is a listára kerül)
Az utolsó ember
14%
 14%  [ 2 ]
Az istenek szigete
50%
 50%  [ 7 ]
A karaván
35%
 35%  [ 5 ]
Összes szavazat : 14

Trilox
HozzászólásElküldve: Pént. Márc. 10, 2006 10:59 pm  Hozzászólás az előzmény idézésével
Moderátor
Moderátor

A meghívót, leírást, szabályokat, elképzeléseket elolvashatod itt:

http://www.padlas.hu/Szerepjatek-01.doc

Vendég
HozzászólásElküldve: Vas. Márc. 12, 2006 10:14 am  Hozzászólás az előzmény idézésével

Helló!

Nem adtatok meg e-mail címet a leírásban.
Vissza az elejére
Trilox
HozzászólásElküldve: Vas. Márc. 12, 2006 12:00 pm  Hozzászólás az előzmény idézésével
Moderátor
Moderátor

Anonymous írta:
Helló!

Nem adtatok meg e-mail címet a leírásban.

Jogos. Javítom a kirásban is.

Trilox:
trilox@freemail.hu

TG:
viszketmanka@yahoo.co.uk
nagyvilagregatta@yahoo.com

A hozzászólás legutóbb Trilox által Hétf. Ápr. 03, 2006 2:30 pm-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal.

Lamierda
HozzászólásElküldve: Szer. Márc. 15, 2006 2:09 pm  Hozzászólás az előzmény idézésével
Nokedli
Nokedli

Na, kaptam egy ösztönző levelet Triloxtól, h írjam ide, milyen helyszínen kalandoznék szívesen.
Hát, talán vmi gyűrűk ura félét elfogadnék, de ez csak egy ötlet.
Minden jót mindenkinek!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Trilox
HozzászólásElküldve: Szer. Márc. 15, 2006 2:28 pm  Hozzászólás az előzmény idézésével
Moderátor
Moderátor

Lamierda írta:
Na, kaptam egy ösztönző levelet Triloxtól, h írjam ide, milyen helyszínen kalandoznék szívesen.
Hát, talán vmi gyűrűk ura félét elfogadnék, de ez csak egy ötlet.
Minden jót mindenkinek!

Szia!
A LOTR a kedvencek közé tartozik, nálam is.
nézz be ide:
http://www.kavezo.net/phpBB2/viewtopic.php?t=30

Ha lesznek még Lotrosok, tőlem az is mehet. De szeretném ha elszakadnánk a fanficek világától. Új saját történet kialakítása lenne a jó, attól is másabb ez a kezdeményezés. De újra mondom... ha jönnek még akik LOTR-ba utaznának. Ámen! Wink

Trilox

Lamierda
HozzászólásElküldve: Szer. Márc. 15, 2006 7:07 pm  Hozzászólás az előzmény idézésével
Nokedli
Nokedli

Ezt csak felvetettem, de felőlem bármi lehet:D
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Trilox
HozzászólásElküldve: Csüt. Márc. 16, 2006 10:33 am  Hozzászólás az előzmény idézésével
Moderátor
Moderátor

Üdvözlet az újaknak, akik a levelezésen túl, előbb utóbb ideérnek, hogy bemutatkozzanak és elmondják, hol szeretnének játszani.

Csak akkor tud valamelyik játék elindulni, ha van 4-5 ember aki hasonló elképzelésekkel vág neki. Pontosabban elfogadnak egy közös kiindulási pontot.

Az eddigi tervek:
(ismétlés a kiírásból)
Az Utolsó ember: világvége utáni újrakezdés.
A Sziget: istenek (vagy benszülöttek) és hajótöröttek egy szigeten.

Új ötlet a karaván. Remélem Kergelez megosztja velünk hamarosan, mert jó ötletnek tűnik. Very Happy

Üdv.
Trilox

Nosferatue
HozzászólásElküldve: Csüt. Márc. 16, 2006 11:43 am  Hozzászólás az előzmény idézésével
Labdacs
Labdacs

Sziasztok!

Végül én is megérkeztem. Látom már vannak ötletelések. Mindhárom tetszik, csak az utolsó ember és a szigetes ötletet meghallgatnám egy kicsit bővebben. A LOTR világával sincs semmi bajom, csak én egy kicsit húsvérabb világot képzeltem el , vagy képzelnék el, ami számomra mindegy, hogy a földön, egy elképzelt kontinensen, esetleg az űrben játszódna. A másik szempont, hogy véleményem szerint nem kéne kötődnünk egy már meglévő rendszerhez. Legyen ez egy amolyan mindenből egy kicsi, de mégsem olyan játék. Tény hogy hozzám is közelebb áll, az ókor, középkor világa; de ugyanúgy bele tudom élni magam egy galaktikus űrutazásba. A karaván ötletre én is kiváncsi lennék, első hallásra a Selyem út ugrott be, amiről meg a Silkroads nevü mmorpg, ami számomra szintén jó mert nagyon szeretem az oriental hangulatú játékokat is. Úgyhogy tényleg le kéne "ülnünk" és megbeszélnünk hogy mi legyen, véglegesíteni, persze ehhez a többiek is kellenek, mert így nagyon sokáig fogjuk még tervezgetni, hogy mi is legyen Wink . Tényleg bármiből kihozhatunk valami jót, addig is mindenkinek minden jót és szép napokat.
Üdvözlettel: Nosferatue
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
zilla
HozzászólásElküldve: Pént. Márc. 17, 2006 12:59 am  Hozzászólás az előzmény idézésével
Förgeteg
Förgeteg

Sziasztok!
Itten lennék én is, mint kezdő amatőr.
Nagyon tetszik a játék-leírás, szívesen csatlakoznék, bár kicsit félek, mert úgy vettem ki szavaitokból, hogy ti már keményen nyomjátok az ipart...

Valami karavános téma nekem is tetszene, vagy görögistenes.
Világvége, meg nyomasztó scifik tőlem eléggé távol állnak, nem titkolom kissé (de télleg csak kissé) romantikus beállítottságomat.
Ha bővebben mondanátok valamit a témákról, az nekem is jó lenne.

Remélem összejön egy csapat, sikerül megalakulni,
addig is minden jót

zilla
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Vendég
HozzászólásElküldve: Pént. Márc. 17, 2006 2:14 pm  Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Tetszik a játék ötlete, szívesen beszállnék én is, bár hozzáteszem, még soha nem játszottam ilyesmit, az általános szerepjátékok témájában is eléggé kezdő vagyok.

A játék világáról: Westerost ismeritek? Elég érdekeseket lehetne szerintem ott is alakítani.
Vissza az elejére
Vendég
HozzászólásElküldve: Pént. Márc. 17, 2006 2:15 pm  Hozzászólás az előzmény idézésével

ui: bocs, az előbb algernon (kabe@freemail.hu) voltam, csak nem tudok bejelentkezni.
Vissza az elejére
Lamierda
HozzászólásElküldve: Pént. Márc. 17, 2006 2:25 pm  Hozzászólás az előzmény idézésével
Nokedli
Nokedli

Én se játszottam még, szóval nincsenek tapasztalataim, de sztem el lehetne már lassan kezdeni.
Én azt hiszem mindenbe beleegyezek, de a scifi-k nekem se jönnek be annyira.
Döntsetek fiatalok és játszunk!
Smile
Vissza az elejére
Trilox
HozzászólásElküldve: Pént. Márc. 17, 2006 3:15 pm  Hozzászólás az előzmény idézésével
Moderátor
Moderátor

Hello mindenki!
A kezdőknek, újrakezdőknek, középhaladóknak:
reméljük a profik segitik az első lépéseket. Ez egy demokratikus rendszerű (van olyan? ) játék ahol nincs főnök, vezető, bíró, rendező. Játékosok vannak akiknek joguk van pofázni ha valami nem tetszik. Szólj, ha te nem úgy gondolod. Szólj, ha úgy érzed, hogy a játékban méltatlanul bánnak a szereplőddel és ez neked nem elfogadható, szólj ha valamit javítani, törölni szeretnél stb... és mindezt lehetőleg ne azután tedd, miután agyonlőtted a másikat :DDD
Szerintem jó lenne ha a profik jeleznék azt is ha szerintük egy tervezett karakter nem tűnik életképesnek. Inkább az elején meccseljük le, minthogy valamelyik játékos kiszoruljon a játékból a karakter impotenciája miatt.

Tervek:

Az Utolsó ember
talán van aki emlékszik a 28 nappal később c. másodosztályú rémfilmre. Abban van egyetlen nagyon klassz rész, amikor a főszereplő srác a kihalt Londonban mászkál. Szóval...
mindenki kitalálja, hogy az ő szereplője hol van és miként jön rá, hogy egyedül ő élte túl a katasztrófát és mit lát. Hullák, nem hullák, bombatölcsér, megolvadt beton... kinek mi a rém.
Az is teljesen szabadon választható, hogy ezt az elején meséli el, vagy már menet közben gondol vissza, vagy álmodja, vagy ami tetszik. A túlélők egymásra találnak hamarosan. És itt kezdődik a játék. Érdekellentétek, egymásrautaltság, más tervek esetleg más nyelv... egyáltalán meg tudnak-e egyezni abban, hogy hol kezdjék újra és miként? Lesz-e vezér? Hogy osztoznak a munkán, a nőkön, férfiakon... minden ami egy kényszer-zárt közösségben létrejöhet.
A játék végére kiderül(het) hogy ebben a csapatban bízhat-e az emberiség, mint a jövő egyetlen reménye...
Az ötlet nem új (természetesen) a Robinsontól a Malevilen át az Utolsó emberig.. sok hasonló van. De kimeríthetetlen a téma.

Az Istenek szigete
Egy egzotikus sziget (ebben van a legtöbb lehetőség és a legkevesebb időjárásváltozás) ahol az Istenek laknak. Mint azt általános iskolai tanulmányainkból tudjuk, pont olyanok mint az emberek, csak..van nekik isteni hatalmuk (itt jön be a varázslat, mágia, misztika, okkultizmus... minden) erre az édeni szigetre (Az istenek elég zajos életet szoktak élni egyébként) vetődik egy csapat hajótörött turista (ez most kicsit Lostos, de mindegy). És kezdődik a hajcihő. Van aki maradna, van aki menne. Kinek mit sikerült magával vinnie? Ki mihez ért? Az istenek hogyan viszonyulnak? van aki szívesen elszórakozik az emberekkel, van aki elpusztítaná őket. (haragjában, félelmében) Mindenki hoz egy figurát az istenek és egyet az emberek közül. A játék vége kiszámíthatatlan... bármi lehet.

A karavánnal kapcsolatban:

Kergelez nem jelzett vissza, hogy közkézre adhatom-e az ötletének részleteit.

Az ókori Egyiptom a kedvenceim közé tartozik. A LOTR-ot nagyon szeretem, de Tolkien stílusában írni... arra nem vállalkozom.

Nosferatue itt rögtön az elején zavarba hozott. Rövid szerepjátékos múltam okán nem tudom mi az a “Silkroads nevü mmorpg” és az „oriental hangulatú játékok” Elmagyaráznád?

Szerintem, mivel nem kizárt, hogy 2 csapatnyian gyűlünk össze. (van akivel levelet váltottam és jön de még ne regisztrált és nem köszünt be ide.)

Talán kezdjük el, ott hogy mindenki mond illetve választ az elhangzottakból 2 ötletet. Azért kettőt, hogy meglássuk mire jön össze 5-6 ember. Annál több nem szerencsés egy csapatban mert iszonyat lassú a forgás és sok idő megy el a visszaolvasással, hogy képben legyen a játékos. szerintem nem jó a több de rátok van bízva.

Mivel többen vagyunk kezdők, vagy nem gyakorlottak az ismert univerzumokban, kérem, hogy még nem létező helyszínt válasszunk. Mindenki jobban jár.
A karaktereken a helyszíntől függetlenül is lehet agyalni. 2 db untig elég.
Na, belőlem ennyit.

Üdv.
Trilox

Trilox
HozzászólásElküldve: Pént. Márc. 17, 2006 3:38 pm  Hozzászólás az előzmény idézésével
Moderátor
Moderátor

Kergelez megkért, hogy tegyem közzé.
(ő is jön játszani)

Karaván

1. Expedíciót szervezek egy távoli, déli országba.
2. Karavánomhoz bárki csatlakozhat, aki hoz egy málhásállatot, 10
napra elegendő élelmet és vizet.
3. Zsoldos kisérőket is felfogadok.
4. A csatlakozó karaktereknek 3 arca van

1. Nyilvános, világos oldal, miért akar délre manni

1. követség, futárszolgálat
2. jobb megélhetés reménye: költözés, házasság,
zsoldszolgálat
3. kutatási céllal: ásványok, világismeret
4. egyéb

2. Titkos cél, csak vallatásra árulja el

1. szövetséges keresése az uralkodó utasítására
2. egy legendás kincs megszerzése magának, vagy
megbízásra
3. más, ami nekem eszembe se jutna

3. Legtitkosabb küldetés. Nem árulja el, de ez irányítja a hátsó
szándékait, a cselekedetei árulhatják el

1. alakváltó idegen lény világmegismerés, vagy
járványterjesztés céljából
2. kémkedés, terror, bérgyilkosság, szabotázs,
fejvadászat
3. más, amiről tudni sem szeretnék

Játékos egy szereplőnél többet ne nagyon indítson, hiszen 3 különböző
célja szerint kell gondolkoznia. Eszesebbek persze megpróbálhatják.
Kudarc esetén új karaván indítható. Jöhetnek kisérők is: szolga,
fegyverhordozó, család, kinek mi tetszik. Ha nem jön senki, a karaván
akkor is elindul, mert mennie kell. Érdemes otthon magának mindent
lejegyeznie, hogy emlékezzen, mit visz magával: pénz, ékszer, fáklya
stb. Külső tulajdonságait közölje jelentkezéskor, tudjuk hogy néz ki,
miként viselkedjünk vele. Nagyhatalmú karakterek kizárva az én
verziómban.

zilla
HozzászólásElküldve: Pént. Márc. 17, 2006 4:42 pm  Hozzászólás az előzmény idézésével
Förgeteg
Förgeteg

Sziasztok!
Most így viszont én azt mondanám, hogy akkor inkább világvége (annak is meglehet a pozitív oldalát találni), vagy görögistenes, mivel így, ebben a formában a karavános nekem egy kicsit túl bonyi. Elég lesz a karakterem csak úgy eccerűen is, nemhogy 3 arca legyen neki... Confused

Tényleg. Oszolhatunk kezdő-nemkezdő módon is éppen, ha már annyian vagyunk, nem csak téma szerint. Hm? És hányan is vagyunk?

zilla
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Időzóna: (GMT +2 óra)

Következő téma megtekintése
Előző téma megtekintése
1 / 7 oldal
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
Tartalomjegyzék  ~  Játék indítások

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához

Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.